angle-left Sommarboken

Sommarboken

Sommarens tema "Ut i naturen"

I år är temat för Sommarboken  "Ut i naturen" med ett extra fokus på faktaböcker. Det är ett läsfrämjande projekt där du får läsa hur mycket eller lite du vill. Bakom projektet står Förvaltningen för Kulturutveckling i Västra Götalandsregionen.

 

Varmt välkommen att delta i sommaraktiviteterna som anordnas på biblioteken i Munkedal, Sotenäs, Strömstad och Tanum. Vi har lite olika starttider i kommunerna, men är igång som längst från 14 juni till 20 augusti. De flesta aktiviteterna är för dig som är mellan 8 och 12 år, men några arrangemang riktar sig också till yngre barn. Skrolla dig ner på sidan och undersök vad som erbjuds. Hoppas vi ses!

 

Skattjakt- expedition leta och läs

 

Under sommarlovet kan du gå på skattjakt i Munkedal, Tanum, Sotenäs och Strömstad kommun!

Varje vecka till och med 8 augusti lägger vi ut nya koordinater på bibliotekens sociala medier. Vecka 24 är det Tanums bibliotek som har hand om skattjakten, kolla in deras Facebooksida Tanum Bibliotek & Kultur för koordinater och ledtrådar!

När du hittat skattkistan, ta ett presentkort och lämna de andra till nästa skattletare, presentkortet löser du in mot en gåva på ditt bibliotek! Och vill du, får du gärna ta en bild på dig själv vid skatten och tagga biblioteket. Tänk bara på att fråga dina föräldrar innan du lägger ut bilden på sociala medier.

Ta med dig en vuxen och ge dig ut på skattjakt!

 

Sommaraktiviteter i Strömstad

Med start vecka 26...

 

Varje onsdag i juli anordnas SAGOSTUNDER OCH HÖGLÄSNING för unga utomhus på Friluftsmuséet Fiskartorpet för åldrarna 1 - 3 år, 3 - 6 år och 6 år och uppåt (ca 9 år).

Onsdagarna 7 juli, 14 juli, 21 juli och 28 juli

09.00 - 09.20 för 1 - 3 år

09.30 - 09.50 för 3 - 6 år

10.00 - 10.20 för 6 år och uppåt

Begränsat antal platser. Föranmälan krävs senast två dagar före varje tilllfälle. Skicka epost till: lise-lotte.arnas@stromstad.se.

 

Hämta ett LÄSBINGO på stadsbiblioteket.
Det finns på biblioteket från vecka 26. Läs och kryssa i! När du är färdig får du en bok. Läsbingo kan även göras tillsammans med förälder och genom högläsning.

 

Gå på SKATTJAKT - EXPEDITION LETA OCH LÄS.
Fem skatter vardera finns att hitta i Strömstad vecka 26 och 28. Du letar upp skatten, som finns någonstans utomhus, med hjälp av din mobil. Kom in till oss på biblioteket om du vill vara med - vi hjälper dig att komma igång. Skattjakten kan också göras tillsammans med förälder.

 

SKRIV tillsammans med bibioteket i sommar. Är du mellan 8 och 12 år och sugen på att skriva själv i sommar? På torsdagar i hela juli träffas vi i så fall på Friluftsmuséet Fiskartorpet och skriver. Din text kommer att kunna lånas ut på biblioteket till hösten om du vill.

Torsdagarna, 09.30 - 11.00

1 juli - Introduktion och inspiration

8 juli - Vi skriver och pratar om texter

15 juli - Vi skriver och pratar om texter

22 juli - Vi skriver och pratar om texter

29 juli - Avslutning

Begränsat antal platser. Föranmälan krävs! Skicka epost till: lise-lotte.arnas@stromstad.se.

 

Sommarboken i Munkedal

Hela sommaren

Gå tipspromenad, gör läsbingo och dela med dig av sommarboktips på biblioteket i Munkedal!

Skattjakt– Expedition leta och läs!

Följ med på skattjakt under sommarlovet. Håll utkik på bibliotekets Facebook och Instagram var skatten finns gömd, nya gömställen fylls på under sommaren. Skatterna finns i Munkedals, Sotenäs, Strömstads och Tanums kommun och kan bytas in mot en gåva på biblioteken.

Torsdag 29 juli kl 12-14 i Munkedals bibliotek

Spöken och monster i det vilda – skriv egna Creepypastas

En vandringssägen kan sägas vara en skruvad berättelse som påstås vara sann och som sprids muntligt. En person berättar en historia för någon som i sin tur sprider denna vidare till andra. Creepypastas är läskiga vandringssägner som främst fått sin spridning via Internet.

Begränsat antal platser, anmäl dig till biblioteket@munkedal.se

 

Torsdag 12 augusti kl 10 i Munkedals bibliotek

Vill du se världens största djur?

Då ska du hänga med på vår visning av Göteborgs naturhistoriska museum. Du kommer också få möta skogens konung och några andra vilda djur i Sverige. Museet visar och berättar om djuren och svarar självklart på dina frågor.
Visningen sker digitalt och tar cirka 30 minuter.

Begränsat antal platser, anmäl dig till biblioteket@munkedal.se.

 

 

 

Sommarboken i Tanum

 

Utdelning av Sommarbokenpåsar

Måndag 14 juni startar Sommarboken i Tanums kommun. Då kan man hämta ut sin Sommarbokenpåse på något av våra bibliotek och vi kommer även finnas utanför biblioteken under veckan för utdelning av Sommarbokenpåsar. Det kommer även finnas möjlighet att låna böcker samtidigt som man hämtar sin påse på utsidan av biblioteken. Här ser ni vilka tider vi finns på plats:


Måndag 14 juni, utanför Hamburgsunds bibliotek, kl. 10- 11
Måndag 14 juni, utanför Fjällbackas bibliotek, kl. 15- 16
Tisdag 15 juni, utanför Bullarens bibliotek, kl. 13- 14
Fredag 18 juni, utanför Tanums bibliotek, kl. 10- 11

Har man inte möjlighet att komma under dessa tider, går det bra att hämta ut sin Sommarbokenpåse under hela sommaren när biblioteket har öppet!

 

Digitala bokträffar

I år anordnar vi digitala bokträffar för dig på mellanstadiet där du kan få tips på nya böcker för din sommarläsning, men även dela med dig av dina egna favoriter eller din senast lästa bok. Vi träffas via Meet som är ett digitalt mötesrum. Du behöver inte ha ett eget konto, men du behöver en mejladress där du får en länk till mötet som du kopplar upp dig mot. Vi träffas:

Måndag 21 juni kl. 10- 11
Måndag 28 juni kl. 10- 11
Måndag 5 juli kl. 10- 11
Måndag 9 augusti kl. 10- 11

Vill du vara med så anmäler du dig via ungitanum.se, det är begränsat antal platser. Anmälan öppnar 2 veckor innan aktivitetens start.

Hoppas vi ses!


Sommarboken+ spel= SANT!

Går du på mellanstadiet och har läst en spännande bok i sommar? Önskar du att den hade fortsatt? Under sommarlovet kan du vara med och koda ett datorspel inspirerat av boken där du själv bestämmer vad som ska hända. Tillsammans med Hemkodat går vi från att komma på olika spelidéer utifrån böckerna till att utveckla ett färdigt datorspel. Du deltar hemifrån och du behöver en dator, internetuppkoppling, och skapa gärna ett Scratch-konto i förväg.

Vi träffas via Zoom vid tre tillfällen, tisdag 6 juli- torsdag 8 juli, kl. 10- 12. Det är begränsat antal platser och du anmäler dig via ungitanum.se. Anmälan öppnar måndagen den 21 juni.

Sök

Språk

sv-se en-gb