Månadens boktips

Månadens boktips

Barnbibliotekarierna tipsar om sina favoriter! Vill ni reservera någon av böckerna klickar ni på titeln!
Boktips för augusti månad:

För barn 3- 6 år

Är det du mämmä?- Stefan Casta

Lilla lammBild på framsidan av boken: "Är det du, mämmä?" av Stefan Castaet ska äntligen få gå ut i hagen efter en vinter inne i ladugården. Fåren försvinner snabbt, men lilla lammet blir kvar för det finns mycket att se och upptäcka. Hur ska lammet nu hitta sin mamma och hagen? Lilla lammet ropar på mamma, men då svarar en humla eller är det en mumla? Med hjälp av olika djur som hon rimmar på hittar till slut lilla lammet till mamma och hagen. Se om du kan komma ihåg vilka djur som lilla lammet egentligen träffade.

 

 

För barn 6-9 år 

Familjen Monstersson: Ett monster i vildmarken-  Mats Wänblad & Pelle Forshed

Bild av framsidan av boken: "Ett monster i vildmarken" av Mats WänbladHar du läst om familjen Monstersson och Ebbas monsterkompis Boris förut? Det finns många på biblioteket. I den här boken hittar Ebba ett tält i gömmorna hemma och hon, hennes pappa och Boris bestämmer sig för att sova i vildmarken. Ebba och Boris går vilse i den stora, läskiga skogen. Något gömmer sig i mörkret…

 

 

För barn 9-12 år

En perfekt selfie- Helena Dahlgren

Bild av framsidan av boken: "En perfekt selfie" av Helena DahlgrenVad skulle du göra om din mobil började lägga ut bilder på dig på sociala medier på egen hand? Den begagnade mobilen som Nora köper har de allra senaste funktionerna och är supercool, men snart börjar den leva sitt eget liv. Det dröjer inte länge förrän den kontrollerar Noras liv fullständigt och katastrofen är ett faktum.

 

 

För ungdomar 13 år och uppåt

Vintersång- Jean- Claude Mourlevat

Bild av framsidan av boken: "Vintersång" av Jean- Claude MourlevatDet är snart vinter, regimen har tagit över landet för länge sedan och på en internatskola för föräldralösa flickor går Helen och Milena. Tre gånger under året kan de få permission och gå till sin trösterska i staden. Trösterskan ger dem karmar och uppmuntran så de ska klara av livet på internatet. Helen bestämmer sig för att gå dit och Milena följer med. På vägen möter de två pojkar som kommer från den andra internatskolan i staden som bara för pojkar. De stannar och pratar och upptäcker att de har flera saker gemensamt från det förflutna. Tillsammans bestämmer de sig för att rymma från skolorna och söka upp motståndsrörelsen. Det är dags att ta strid mot Falangen som styr landet med järnhand! 

 

 

Fakta

Myternas atlas- Thiago de Moraes

Bild av framsidan av boken: "Myternas atlas" av Thiago de MoraesVill du lära dig mer om olika myter och kultur som finns och funnits runt om i världen är denna bok perfekt för dig! Här får du lära dig om 12 olika myter som i början av boken är utplacerade på en världskarta. Varje myts beskrivning börjar med vilka gudar och väsen, monster, hjältar och bestar som är viktiga för just den myten. Du får också lära dig om föremål och figurer som är viktiga för myten och en kort berättelse om någon av de viktigaste personerna inom kulturen och myten.

Sök

Språk