Sotenäs bibliotek

Sotenäs bibliotek

Här hittar du de tjänster som är specifika för biblioteken i Sotenäs

Som låntagare i Sotenäs har du tillgång till ett digitalt utbud av film via Viddla. Viddla erbjuder över 1 700 noga utvalda filmer (2020).

Hur fungerar streaming?

När man streamar en film behöver man inte vänta på att filmen skall laddas ner innan utan filmspelaren läser av filen direkt från våra servrar. Det fungerar på samma sätt som när man använder en playtjänst. Detta innebär att man måste vara uppkopplad mot internet under hela filmtittandet.

Var hittar jag filmerna?

Gå in på Viddla.se

  • Välj film
  • Klicka på Spela film
  • Välj Sotenäs bibliotek
  • Logga in med lånekortsnummer och pinkod

Hur lång är lånetiden?

Lånetiden är 48 timmar. Under den tiden kan du spela filmen ett obegränsat antal gånger.

Hur många filmer får jag låna?

Du får låna max 5 filmer per månad.

Biblioteket har en maxkostnad för hur många filmer som kan lånas ut totalt varje kalendermånad. När taket är nått kan ingen låna mer den månaden.

Åldersgräns

Varje film har en rekommenderad åldersgräns. När en låntagare vill låna en film görs en kontroll mot bibliotekssystemet för att avgöra låntagarens ålder. Om ett barn försöker låna en barnförbjuden film med sitt bibliotekskort kommer filmen inte att starta.

Mer information om Viddla

Viddla lanserades i mars 2017 och erbjuder folkbibliotekens digitala filmutbud till dig som låntagare. Tjänsten är ett komplement till de kommersiella streamingtjänsterna och avsikten är att erbjuda relevant film som väljs ut utifrån kvalitet, allsidighet och aktualitet förenligt med principen om tillgänglighet för alla. På torsdagar publiceras nya filmer i Viddla (#torsdagspremiär) och utbudet växer kontinuerligt. 

Läs ännu mer om Viddla på viddla.se

Sök

Språk