Sök

Alla våra tjänster

På våra bibliotek kan du göra en massa olika saker. Här listar vi vad du kan göra och vi berättar hur det fungerar.

Skaffa lånekort

Med ett lånekort kan du använda bibliotekens olika tjänster. Du kan bland annat låna böcker, filmer och få tillgång till våra digitala tjänster. Ett lånekort är helt gratis och gäller på alla våra bibliotek.
Mer om skaffa lånekort

Låneregler

Att låna på biblioteken är gratis, men för att det hela ska fungera bra finns regler som alla måste följa.
Mer om låneregler

Meröppet bibliotek

Besök biblioteket på tider som passar dig! Meröppet innebär att du kan besöka ditt bibliotek på obemannade tider. Under bemannade öppettider finns personal på plats för att svara på dina frågor. Utanför bemannade öppettider sköter du dina ärenden på egen hand. I våra självbetjäningsautomater kan du låna och lämna böcker, filmer och tidskrifter, samt se om du har reservationer att hämta.
Mer om Meröppet bibliotek

Anpassad läsning

För dig som inte kan eller har svårt att läsa vanliga tryckta böcker finns olika typer av specialmedia. Böcker med lite enklare språk eller med större stil. Det finns även talböcker som är specialgjorda för dig som är i behov av detta.
Mer om Anpassad läsning

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket.
Mer om Boken kommer

Databaser

Vill du läsa senaste numret av en tidning, hitta en artikel eller söka fakta om ett visst ämne? Då kan du använda bibliotekets databaser!
Mer om Databaser

Fjärrlån

Har vi inte boken du söker? Facklitteratur som inte finns hos oss kan många gånger lånas in från andra bibliotek. Det kallar vi fjärrlån.
Mer om Fjärrlån

Lämna inköpsförslag

Hittar du inte det du söker på biblioteket? Biblioteken köper många gånger in böcker och andra medier som besökare föreslår.
Lämna inköpsförslag

Läsa på flera språk

Biblioteken har böcker på många olika språk. Om du inte hittar det du söker på biblioteket, tala med personalen.
Mer om Läsa på flera språk

Språk