Månadens boktips

Månadens boktips

Barnbibliotekarierna tipsar om sina favoriter! Juli månads boktips går i Sommarbokens förtecken - "ut i det vilda". Vill ni reservera någon av böckerna klickar ni på titeln!

För barn 0-6 år

Rut flyttar ut av Ola & Lotta Belin

Följ med i berättelsen om Rut när hon en morgon flyttar ut och bosätter sig i ett träd. Den här bilderboken är perfekt för högläsning och blir ganska skojig när alla familjens ägodelar till slut hamnar i trädet. Marmeladmackorna var slut, vilket fick Rut att fatta detta beslut. Familjen finner sig i hennes upptåg och flyttar själva ut i trädet efter ett tag.

 

 

För barn 6-9 år 

Typiskt på en tisdag av Emelie Andrén & Veronica Ljunglöf

Vilma och Hugo vill tälta i skogen, men får inte för att storebror Alex är sjuk. Han skulle ha följt med. Morfar räddar situationen och övertalar mamma att släppa efter. Men att tälta själva ute i det fria kanske inte var en särskilt bra idé i alla fall. Plötsligt hörs konstiga ljud utanför tältet...

 

 

För barn 9-12 år

Warriors 1 - Ut i det vilda av Erin Hunter

Tamkissen Rost drömmer om ett fritt liv och stöter en dag på katterna i Åskklanen. Skogen är uppdelad mellan fyra klaner och stämningen dem emellan är mer än fientlig. Åskklanen behöver nya medlemmar och Rost får chansen. Det här är en dramatisk skildring och ett fascinerande grepp som inviger läsaren i klanernas hemliga liv. Den är den första i en serie om de krigande katterna. 

 

 

Faktabok för unga om utomhusaktiviteter

101 saker för barn att göra ute av Dawn Isaac

Dawn Isaac - trädgårdsakitekt och mamma till tre barn - har skrivit denna bok med ypperliga tips på utomhusaktiviteter av olika slag. Här får du till exempel tips om att måla med vatten, plantera en miniköksträdgård eller leka stegkryss. En härlig bok att ta till när idéerna tryter. 

Search the catalogue

Language