Search the catalogue

angle-left Månadens boktips

Månadens boktips

Barnbibliotekarierna tipsar om sina favoriter! Vill ni reservera någon av böckerna klickar ni på titeln!

För barn 0-6 år

Tuppens minut av Sven Nordqvist

En riktig klassiker med Pettson och Findus! Pettson skaffar en tupp till hönsgården och Findus blir inte glad. Nu vill hönorna inte leka med honom längre och tuppen för massa oljud. Stackars Findus måste komma på ett sätt att få bort tuppen! En av våra mest älskade bilderböcker.

 

 

För barn 6-9 år 

Monkel Trogg av Janet Foxley

Monkel Trogg är en jätte men väldigt liten. Han hamnar ofta i trubbel och mobbas av sin bror. Men så hamnar Monkel i kungafamiljens klor och måste använda all sin list för att ta sig helskinnad ur äventyret. En väldigt rolig bok som passar perfekt till högläsning!

 

 

För barn 9-12 år

Barnen med vita ögon av Per Berg

Kim har matteprov som han hatar. Han tar sin tillflykt till toaletten. Där träffar han på flera andra barn. Men något är konstigt med dem. De har vita hinnor till ögon och är alla livrädda. Rädda för vad egentligen? Matteprovet? Eller något betydligt otäckare?

En lättläst skräckis som du behöver vara extra modig för att läsa! Boken är lättläst och passar för dig som har det lite svårare att läsa.

 

 

För ungdomar 13 år och uppåt

Helena av Josephine Angelini

Första delen av en fantasyserie som tar avstamp ur Homeros Illiaden. Helena bor på den lilla ön Nantucket i USA. Hon har alltid känt sig utanför och är längre än sina jämnåriga klasskamrater. Hon är också ovanligt snabb och stark. En dag flyttar familjen Delos till ön. Helena känner ett omedelbart hat till dem utan att förstå varför. Samtidigt börjar känslor väckas mellan henne och Lucas Delos.

En spännande fantasy och en mäktig kärlekssaga som du inte kan lägga ifrån dig! Serien består av tre delar.

Language

de-de en-gb fr-fr